VUOSI 2017

Tule keskustelemaan asumisesta.

Kahvitarjoilu, tervetuloa!

VUOSI 2014

Asukasliiton liittokokous valitsi kokouksessaan 28.9.2014 kauden 2105-2016 puheenjohtajaksi Hans Dunckerin, joka on luotsannut liittoa myös aiemmalla kaudella. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tarja Rantanen.

Kauden 2105-2016 hallitukseen valittiin: Pasi Anttonen (Helsinki), Ilkka Hänninen (Helsinki), Unto Nikula (Vantaa), Martti Poutanen (Helsinki), Tapani Raatikainen (Naantali), Jari Tasanen (Helsinki) ja Hannu Töyri (Helsinki).

Vuoden Asukastoimija 2014 -palkinto KOVA ry / Heka Oy Jaana Närölle. Palkinto luovutettiin Asukasliiton juhlaseminaarissa Tallinnassa 27.9.

Palkinnon perustelut:

* Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät ry:lle (KOVA), joka on maamme yhdeksän suurimman kaupungin kunnallisten vuokranantajien uusi vaikuttajayhteisö. Maassa on mitä suurimmassa määrin tarpeen saada kunnallisen vuokra-asumisen toimijat yhteen. He muodostavat, ryhmän joka näkee ja kokee asuntovuokrauksen arjen ja todellisuuden. Vuokralaiset saattavat suhtautua "varovaisesti” tähän ryhmään. Asukasliitto kokee kuitenkin, että kaikki aktiivit "kummallakin puolella pöytiä" ovat erittäin tarpeellisia maamme kohtuuttoman kalliin asumisen hintatason huomioon ottaen.

* Kovan puheenjohtajana on toimitusjohtaja Jaana Närö joka johtaa Suomen suurinta asuntovuokraajaa Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka Oy).

Siksi kunniataulussa lukee: KOVA Ry / HEKA Oy / Jaana Närö.

Toivomme palkitsemisen keskittävän ajatukset siihen tosiasiaan, että omistusmuodosta riippumatta asuminen on yhteispeliä - rahoituksen ja ylläpidon sekä vuokranmaksun ja säälisen asumisen synteesi.

Vuokra-asumisen hinnan kohtuuttomuus pääkaupunkiseudulla ja osin muissakin keskuspaikoissa on lyhytnäköistä ryöstöviljelyä. KOVA / Heka voivat vuokratasonsa esimerkeillä vaikuttaa yleiseen tasoon ja yhteiskunnan suurempi rooli kohtuuhintaisten asuntojen tilaaja/tuottajana on ainoa riittävän mittava toimenpide tätä tuhoisaa kehitystä kääntämään.

Asukasliiton Tallinnan juhlaseminaarin 26.-28.9.2014 kuvia FB-sivuillamme. Katso tästä >

Asukasliiton varapuheenjohtaja
Tuula Hänninen menehtyi pitkäaikaisen sairauden murtamana 16.7.2014.

Asuminen & yhteiskunta -lehden päätoimittaja Risto Kolasen muistokirjoitus

Asukasliiton valtakunnallinen
asumisalan seminaari ja
40-vuotis juhlaristeily

pe-su 26.-28.9.2014

Helsinki-Tallinna-Helsinki
Tallink Silja Baltic Queen

Juhlapuhujana
professori Pentti Arajärvi

LIITTOKOKOUS 2014

Kokouskutsu ja valtakirja

Ilmoittautuminen 26.8.2014 mennessä!

Asukasliiton

kevätseminaari

"Esteetön asuminen - haluamme asua kotona"
26.4. klo 10-14

Seminaarista lisää Asuminen & Yhteiskunta -lehdessä 2/2014

Vuosikokouskutsu 2014

VUOSI 2013

VALTAKUNNALLINEN ASUMISALAN SYYSSEMINAARI

Aika: 2.-3.11.2013
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna

Seminaarin pääluennoitsijana Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

SEMINAARIN OHJELMA

LEHDISTÖTIEDOTE

IKÄIHMISTEN ASUMINEN -seminaari

Aika: La 20.4.2013 klo 11-15
Paikka: Tehtaanpuiston yläasteen ja lukion auditorio, Vuosaarentie 7, Helsinki.

Seminaarin luennoitsijana Asukasliiton asuntopoliittinen erityisasiantuntija, kansanedustaja Juha Väätäinen.

Avoin yleisötapahtuma.

Vuoden 2013-2014 puheenjohtajisto ja hallitus valittiin

liittokokouksessa Salossa 15.9.2012

Asukasliiton puheenjohtajaksi 2013-2014 valittiin Hans Duncker Helsingistä
ja varapuheenjohtajana jatkaa Tuula Hänninen Helsingistä.

Hallitus 2013-2014:

Anttonen Pasi (Helsinki)
Johansson Erik (Helsinki)
Karhimo Pirkko (Helsinki)
Kejonen Eira (Turku)
Marviala Hannele (Helsinki)
Montonen Pasi (Helsinki)
Nikula Unto (Vantaa)
Raatikainen Tapani (Naantali)
Sotikoff Timo (Vantaa)
Tasanen Jari (Helsinki)
Töyri Hannu (Helsinki)

Asukasliitto ry vaatii yhteishallintolain muutosta

Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa (694/1990) on vanhentunut. Asukasliitto vaatii lain vahvistamista vähintään asetuksella. Liitto luovutti kannanoton asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurulle Asumisalan valtakunnallisessa seminaarissa Salossa 15.9.2012.

Asukasliitto huomioi Kiurun henkilökohtaisesti myös Vuoden 2012 asukastoimijana.

Lue tästä uusin

Asuminen &